Често задавани въпроса за облеклото за бременни. Как да подберем подходящите модели

С бременността коремът ви порасна, краката ви се подуха, тялото ви се поддаде на хормоните и външният ви вид постепенно се промени. Естествено, че се чудите как да стилизирате облеклото си в този период, когато преживявате неудържими промени. Няма нужда да се притеснявате, в тази статия ще отговорим за облеклото за бременни в 9 въпроса, към които бъдещите майки са най-любопитни.

1- Кога трябва да започнете да носите дрехи за бременни?

Предполагаме, че искате да ограбите магазините за дрехи за бременни веднага след като научихте новината за бременността си. Въпреки това би било по-добре да изчакате малко. Защото през този период тялото ви ще се промени много бързо и е възможно дрехите, които купувате, да бъдат забравени в гардероба, след като са били облечени само веднъж.Така че, ако попитате в кой месец да носите дрехи за бременни, можете да кажете средата на 2 триместър.

Дрехи за бременни можете да започнете да купувате след 4-ия месец, като вероятно ще можете да използвате дрехите, които сте купили през този период до края на бременността.

2- Какви са телесните мерки по време на бременност?

Таблица с размери за бременни

В миналото жените като цяло предпочитаха прекалено големи дрехи, които им бяха доста свободни по време на бременност. Сега обаче светът на облеклото за бременни еволюира и се чудите „Кой размер да купя?“ Дрехите за бременни вече са проектирани според размера ви преди бременността, така че да можете да пазарувате удобно, без да се налага да си задавате въпроси.

Така че, ако вашият размер е бил 36 преди да забременеете, роклята за бременни, която купувате от магазин за дрехи за бременни, също ще бъде с размер 36. Само коремът и талията ще са по-изпъкнали и ще бъдат проектирани така, че да не ви притискат. Повечето марки имат собствена таблица с размери за бременни.

3- Кои тъкани трябва да изберете за облекло за бременни?

По време на бременност телесната ви температура е с 1-2 градуса по-висока от нормалната. Това ще ви накара да се потите по-бързо. Поради тази причина трябва да избягвате максимално синтетичните и полиестерните тъкани при избора на дрехи. Благоприятно е да изберете тъкани като памук, лен и вискоза. Тъй като тези тъкани са произведени от естествен материал, те намаляват изпотяването, абсорбират потта и не увреждат кожата ви.

4- Можете ли да носите дънки по време на бременност? Как да изберем панталон за бременни?

Кога да носите панталони за бременни?

Разбира се, можете да носите дънки. Но, разбира се, трябва да избягвате тесни панталони. Когато избирате панталон за бременни, можете да изберете според размера си преди бременността. На талията и корема на панталона за бременни има издатина, обикновено изработена от вискозен плат, за прихващане на корема. По този начин можете да носите панталони удобно, без да стягате корема и талията. Клинове за бременни, гащеризони за бременни и гащеризони за бременни, които приличат на панталони и са много популярни, са сред продуктите, които ще ви осигурят комфорт и елегантност.

И така, кога да носите панталони за бременни? Панталони за бременни можете да изберете и когато коремът ви започне да стърчи.

5- Как да изберете роклята си по време на бременност?

Дрехите, които ще ви осигурят най-голям комфорт по време на бременност, несъмнено са роклите. Особено ако бременността ви е през летните месеци, роклите за бременни ще бъдат вашият спасител. В този момент най-предпочитаните рокли от бъдещите майки са дългите рокли за бременни. Можете да изберете тези рокли сред сладките, удобни и широки рокли или можете да изберете и трикотажни рокли, които прегръщат тялото ви. Не винаги е нужно да се обличате широко, оставете корема си да прозира.

6- На какво трябва да обърнете внимание при бельото за бременни?

Кога да носите гащички за бременни?

Наред с корема, частта, която ще покаже най-голямата промяна, определено ще бъдат гърдите ви. Гърдите ви ще растат и ще станат чувствителни по време на този процес. Поради тази причина неподдържаните сутиени, които няма да компресират гърдите ви, са в полза на избирателите. Има сутиени за бременни , направени за тази цел. Можете да използвате тези или дори да изберете сутиени за кърмачки.

Вашите бикини трябва да са памучни и дишащи. Може да ви е удобно да използвате бикини за бременни, които са специално предназначени за бременни и имат пъп.

7- Вреден ли е корсетът за бременни?

Използването на корсети по време на бременност е спорен въпрос. Трябва да избягвате да използвате всякакъв вид корсет, който се използва, за да изглеждате по-тънки и стегнати. Такъв корсет за бременни компресира бебето и причинява негативни ситуации. Има обаче и корсети за бременни, които се произвеждат за бъдещи майки, които са наддали прекалено много по време на бременност или имат многоплодна бременност и са предназначени само за стягане и намаляване на болката в кръста и слабините. Ако изпаднете в такава ситуация, можете да се консултирате с вашия лекар, за да разберете дали можете да използвате тези корсети.

8- Какви обувки да изберете за подутите си крака?

Най-големият ви проблем след корема и гърдите сигурно са постоянно подутите ви крака. Ето защо знаем, че се чудите как да изберете обувките си. Когато избирате обувки за бременни, можете да изберете обувка, която е с 1 номер по-голяма от текущия ви размер на крака. По този начин, когато краката ви са подути, те няма да се опитват да се изтръгнат от обувките си. Също така трябва да изберете обувки, които са възможно най-дишащи и имат дебели подметки. Трябва да стоите далеч от високите токчета, особено след 4-тия месец от бременността .

9- Бременността пречи ли ви да носите бански костюми и бикини?

Определено не! Ако нямате здравословни проблеми, можете да се хвърлите във водата. Моделите бански костюми за бременни и танкини, специално произведени за бременни, ще ви осигурят необходимото удобство, за да се чувствате комфортно. Бански костюми за бременни, както и други продукти за облекло, са произведени по начин, който няма да притиска корема ви и може да поддържа гърдите ви.

Типът бански костюм, наречен танкини, е тип бански костюм, който има тениска отгоре и долна част с шорти или пола. Ако се чувствате неудобно с корема и наднорменото тегло, можете да изберете тези продукти. Но нямате причина да не носите бикини, особено в ранните етапи на бременността, не се колебайте! Просто се уверете, че сте избрали удобни бикини, които могат да поддържат гърдите ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *