Най-подходящият стикер за стена според стила на помещението

Ако сте решили да използвате лесния и икономичен способ за модерна декорация на стена със стикери и все още не сте направили окончателен избор или се колебаете за конкретен модел, ето няколко съвета на какви дизайни да заложите – според съществуващия вече стил на интериора:

Модерен стил

Този стил включва изчистени линии, минималистичен дизайн и използване на метални и стъклени елементи. Нерядко включва ярки цветове и изкуство със съвременен характер.

Изборът от стикери за декорация тук е много голям – 3D стикери, модерни фрагменти с големи цветя, растителни мотиви, абстрактни форми или графики с познати обекти или символи, типични за Вашите занимания, философия и интереси като колело, грамофонна плоча, слънчеви очила и т.н. Ако харесвате цветни пространства, възползвайте се от артистичната свобода да добавите колорит и цвят!

Класически стил

Класическият интериорен стил предлага изисканост, богатство и културна принадлежност – отличава се с елементи като материали от дърво, тапети, тесни килими и кристални лампи.

И за този интериор бихте могли да добавите интересни декорации под формата на стикери за стена така, че да постигнете страхотен ефект! Заложете на орнаменти, фризове, мотиви и десени, които едновременно надграждат естетиката, поставяйки я в съвременен контекст. Внимателно обмислете цветовата гама, както и мащаба на елементите. За да сте сигурни в избора си – се консултирайте със специалист.

Скандинавски стил

Скандинавският интериорен стил предлага светли и изчистени цветове, простота и функционалност – включва употребата на естествени материали като дърво, камък и текстил.

Търсете модели, които визуално придават лекота и ефирност в пространството; бихте могли да изберете и модерни геометрични дизайни, но на каквото и да се спрете цветът на декорацията трябва да бъде пастел, бледо или в неутралната гама – сиво, бежово, бяло.

Индустриален стил

Този стил включва открити циментови стени, бетон, камък, тухли; използване на стомана и метални елементи, груби повърхности и необработени материали; включва много светлина, простор и предлага комфорт в изчистен вид.

В това течение, възникнало през 90-те години на 20-ти век, влизат и т. нар. лофт, гръндж, промишлен, техно и др. Успешното ознаменуване на този смел и специфичен стил ще бъде също толкова дързък и различен модел стикер. Непременно поръчайте дизайна, на който заложите, в черен цвят и матирана повърхност на винила!

 

Ретро стил

Този стил е свързан с ретро визията на 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век стил; характерни са колоритните цветови комбинации, дизайнерските мебели и акценти като старинни радио-апарати, телефони и телевизионни приемници.

Ако Вашият интериор е свързан с този стил, считан за повратна точка в историята, можете да заложите на декор с лица от епохата, които това течение в интериора за пръв път налага, както и на типичните за това време романтични символи и фантастични форми – Одри Хепбърн, Джеймс Дийн, Мерлин Монро; мотиви от запомнящи се ретро десени, дизайни със сърце, силует на влюбена двойка, романтична целувка, изкусителни устни, чаша вино и т.н.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *