Как се прави майонеза?

Майонезата е едно от най-популярните сосове в света. Тя е идеалното допълнение към пържени картофки, сандвичи, салати и много други ястия. Но как се прави майонеза? Това е въпрос, на който ще отговорим в тази статия. Ще ви представим няколко рецепти за майонеза, съвети и трикове за постигане на перфектни резултати.

Рецепта за класическа майонеза

За да направите класическа майонеза, ви трябват следните съставки:

  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 1 с.л. нарязан копър
  • 1 ч.л. нарязан чесън
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1 чаша зехтин

Ето как да приготвите класическа майонеза:

  1. В голяма купа смесете жълтъците, лимоновия сок, магданоза, копъра, чесъна, солта и черния пипер.
  2. Постепенно добавяйте зехтина, като постоянно разбивате с помощта на блендер или миксер. Продължете да разбивате, докато сместа не се направи гъста и кремообразна.
  3. Готовата майонеза може да се съхранява в хладилника до 1 седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *